تصویر بنر 18 ماه ضمانت برای محصولات موبایل تصویر بنر 18 ماه ضمانت برای محصولات کامیپوتر

راهنمای تشخیص درایو SSD و HDD

تاریخ انتشار

انتشار توسط خرید هارد از فروشگاه اینترنتی امارات رایان

06 / 10 / 1402

راهنمای تشخیص درایو SSD و HDD

راهنمای تشخیص درایو SSD و HDD

درایوهای SSD چندین سال است که به عنوان یک جایگزین قابل اعتماد برای HDD های قدیمی در صنعت کامپیوتر و لپ تاپ استفاده می شود. اما چگونه می توان درایو SSD را در کامپیوتر تشخیص داد؟

حافظه های SSD از نظر سرعت انتقال اطلاعات و قابلیت اطمینان نسبت به HDD های قدیمی برتری دارند، اما ظرفیت های SSD در بازار فعلی کمتر از ظرفیت هاردهای HDD است که البته پیش بینی می شود در آینده این تفاوت کاهش یابد.

اگر یک کامپیوتر یا لپ تاپ قدیمی دارید که بیش از 10 سال از عمر آن می گذرد، احتمالاً از هارد دیسک استفاده کرده است. اما اگر سیستم جدیدتری دارید، باید از روش های خاصی برای تعیین نوع درایو ذخیره سازی آن استفاده کنید.

ممکن است لپ تاپ شما قدیمی باشد، اما با ارتقای هارد لپ تاپ به SSD آن را به روز کرده اید. سوال مهم این است که چگونه یک درایو SSD را شناسایی کنیم؟ در این مقاله می خواهیم چند ترفند برای تشخیص نوع درایو ذخیره سازی کامپیوتر، SSD یا HDD را برای شما شرح دهیم.

با کمک این ترفندها که گاهی با کمک نرم افزارهای تشخیص درایو SSD یا HDD انجام می شود، دیگر نیازی به بازکردن قاب کامپیوتر و بررسی ظاهر هارد نیست زیرا در برخی از سیستم ها به ویژه لپ تاپ ها دسترسی به هارد راننده سخت است و خطرات خاص خود را دارد.

اگر می خواهید بدانید که چگونه درایو SSD را در کامپیوتر تشخیص دهید، تا انتهای این متن با ما همراه باشید.


تشخیص درایو SSD در ویندوز 7، 8 و 10

روش های مختلفی برای شناسایی درایو SSD وجود دارد که برخی از آنها را می توان با کمک ویژگی های خود ویندوز انجام داد و برخی دیگر با استفاده از نرم افزارهای شخص ثالث استفاده می شوند.

در مورد روش های ویندوز، در نسخه های مختلف مانند ویندوز 7 یا 10، روش کار ممکن است کمی متفاوت باشد، اما اصول کلی تشخیص درایو SSD در تمام نسخه های سیستم عامل ویندوز تقریباً یکسان است. در این قسمت این روش ها را به طور جداگانه توضیح می دهیم.

روش های مشابهی برای تشخیص درایو SSD در نسخه های ویندوز وجود دارد. در این قسمت هر یک از این روش ها را به اختصار توضیح می دهیم:

1. از Disk Defragmenter برای شناسایی درایو SSD استفاده کنید

یک راه ساده برای شناسایی درایو SSD در نسخه های قدیمی ویندوز، استفاده از Disk Defragmenter است. برای این کار پنجره Run را با فشردن کلیدهای Win + R باز کرده و dfrgui را تایپ کرده و enter را فشار دهید.

در پنجره Disk Defragmenter در ستون Media type می توانید نوع هارد دیسک مورد استفاده در کامپیوتر یا لپ تاپ خود را مشاهده کنید.

در این ستون اگر عبارت Solid State درایو نوشته شده باشد نوع کار SSD و اگر هارد نوشته شده باشد نوع هارد مورد نظر HDD می باشد. برخی از کامپیوترها ممکن است ترکیبی از هر دو درایو را داشته باشند.

2. استفاده از PowerShell

یکی دیگر از راه های سریع برای تشخیص درایو SSD در لپ تاپ ها و رایانه ها استفاده از ابزار PowerShell است که در ویندوز 10 و نسخه های بعدی موجود است.

برای استفاده از این ابزار، روی دکمه Start کلیک راست کرده و PowerShell (Admin) را کلیک کنید.

سپس در صفحه PowerShell، Get-PhysicalDisk را تایپ کرده و Enter را فشار دهید. به محض اجرای دستور، لیستی از نوع هارد سیستم شما در ستون Media Type نمایش داده می شود.

3. استفاده از اطلاعات سیستم

روش دیگری در ویندوز برای تشخیص نوع هارد و اطلاعات دقیق در مورد نوع هارد، رم، پردازنده و سایر قطعات وجود دارد. برای این منظور کافی است وارد صفحه اطلاعات سیستم شوید تا تمامی این اطلاعات را مشاهده کنید.

برای استفاده از این قابلیت روی دکمه Start کلیک راست کرده و Run را انتخاب کنید. در پنجره Run msinfo32 را تایپ کرده و Enter را فشار دهید.

در صفحه بعد از پنل سمت چپ به قسمت Components > Storage > Disks رفته و در صفحه سمت راست این قسمت مشخصات کامل هارد دیسک شما ارائه می شود. معمولا در مقابل عبارت Model نوع هارد و برند سازنده آن به چشم می خورد.

4. استفاده از Command Prompt

یکی از راه های دیگر برای تشخیص درایو SSD در کامپیوتر و لپ تاپ استفاده از Command Prompt است. به کمک این روش اطلاعات اضافی دیگری مانند شماره هد، ظرفیت و ... قابل مشاهده است که برای استفاده از این روش کلیدهای Win+S را فشار دهید تا نوار ابزار جستجو باز شود.

سپس cmd را تایپ کرده و enter را فشار دهید. در نتایج جستجو به دنبال برنامه Command Prompt بگردید و روی آن کلیک راست کرده و Run as Administrator را انتخاب کنید. دستور زیر را در پنجره Command Prompt کپی کرده و Enter را فشار دهید:

دیسک درایو wmic شماره سریال، مدل، اندازه، نوع رسانه را دریافت می کند

با این کار مشخصات مربوط به هارد شامل نام سازنده، شماره سریال، ظرفیت و سایر مشخصات نمایش داده می شود. همچنین در ستون حالت، نوع کار دیسک شامل SSD یا HDD قابل تشخیص است.

5. استفاده از Device Manager

استفاده از Device Manager یک راه ساده دیگر برای شناسایی درایو SSD در ویندوز است. برای دسترسی به این بخش، کلیدهای Win+X را فشار دهید. سپس از نوار نمایش داده شده Device Manager را انتخاب کرده و از پنل سمت چپ، Disk drive را باز کنید.

در منوی کشویی این قسمت، روی نام هارد دیسک خود کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید. در پنجره ای که در تب General باز می شود، مشخصات هارد سیستم شما قابل مشاهده است.

تشخیص هارد دیسک با کمک Device Manager

6. استفاده از Task Manager

یکی از ساده ترین راه ها برای شناسایی درایو SSD لپ تاپ و کامپیوتر استفاده از Task Manager است. برای دسترسی به این بخش، Ctrl+Alt+Del را فشار دهید و به تب Performance در پنجره Task Manager بروید.

در این قسمت نمودارهای مربوط به استفاده از منابع کامپیوتر مانند CPU، حافظه و هارد نمایش داده می شود. در پنل سمت چپ روی Disk 0 کلیک کنید. در صفحه سمت راست، تمام اطلاعات مربوط به هارد دیسک قابل مشاهده خواهد بود. اگر سیستم دارای درایو SSD باشد، کلمه SSD در مقابل Type نمایش داده می شود.

7. استفاده از Windows Explorer

همچنین می توانید با مراجعه به Windows Explorer درایو SSD را شناسایی کنید. برای این منظور با کلیک بر روی منوی نوار وظیفه یا با زدن کلیدهای Win+E وارد Windows Explorer شوید. در File explorer بر روی اولین درایو نمایش داده شده راست کلیک کرده و از منوی مورد نظر گزینه Properties را انتخاب کنید.

سپس در پنجره Properties تب Hardware را انتخاب کنید. در این قسمت هارد سیستم شما نشان داده شده است. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید روی دکمه Properties در پایین پنجره نیز کلیک کنید.


تشخیص درایو SSD در ویندوز 11

از تمامی راه حل های ذکر شده در قسمت قبل نیز می توان برای تشخیص درایو SSD در ویندوز 11 استفاده کرد.اما روش ساده دیگری نیز در این ویندوز از طریق Settings برای کاربران در نظر گرفته شده است که به راحتی می توان سیستم سخت را شناسایی کرد.

برای این منظور از منوی Start گزینه Settings را انتخاب کنید. سپس از پنل سمت چپ System و سپس Storage را انتخاب کنید. در مرحله بعد روی Advanced storage settings کلیک کنید و Disks & volumes را انتخاب کنید. در این قسمت اطلاعات مربوط به حافظه ذخیره سازی شما نمایش داده می شود.


نرم افزار تشخیص درایو SSD

در پایان به معرفی نرم افزارهایی می پردازیم که برای تشخیص درایوهای SSD در لپ تاپ و کامپیوتر ارائه شده است.

معروف ترین برنامه CPU-Z است که اطلاعات جامعی در مورد تمامی سخت افزارهای کامپیوتر از جمله هارد دیسک به شما می دهد.

همچنین برنامه های محبوب دیگری مانند Speccy، HWiNFO و PC Wizard نیز برای این منظور ارائه شده است. کار در محیط این برنامه ها نیاز به تمرین دارد و شاید در نگاه اول نتوان تشخیص داد که اطلاعات مربوط به هارد یا سایر قسمت ها در کدام قسمت قرار دارد. همچنین، اشکال عمده برخی از برنامه های تشخیص درایو SSD رایگان نبودن آنهاست.

بنابراین توصیه ما این است که اطلاعات مربوط به هارد لپ تاپ یا کامپیوتر خود را از ابزارهای ویندوزی که در قسمت قبل در مورد آن صحبت کردیم شناسایی کنید.


حرف پایانی

روش های مختلفی برای تشخیص درایو SSD در ویندوز وجود دارد. خوشبختانه خود محیط ویندوز ابزارهای متعددی برای تشخیص SSD یا HDD نصب شده روی سیستم دارد که به راحتی و رایگان در دسترس هستند.

در این مقاله ترفندهایی را برای تشخیص نوع هارد دیسک کامپیوتر، SSD یا HDD توضیح دادیم که بیشتر آن ها در ویندوز 7 به بعد قابل استفاده هستند. همچنین تعدادی نرم افزار تشخیص درایو SSD در لپ تاپ یا کامپیوتر را معرفی کردیم.

به طور کلی، اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنید، توصیه ما این است که از ابزارهای آن مانند Device Manager یا PowerShell برای شناسایی درایو SSD یا HDD استفاده کنید. این کار زمان کمتری می برد و مشکلات مربوط به نصب نرم افزار از جمله عدم دسترسی به نسخه های رایگان و پیچیدگی محیط کار را ندارد.


خرید SSD

شما می توانید برای خرید انواع هارد SSD با بهترین قیمت و نازل ترین خدمات پس از فروش به وب سایت امارات رایان مراجعه کنید.

نماد دسته بندی

جدیدترین مقالات بلاگ

30 / 08 / 1403
معرفی مینی پی‌سی مایکروسافت Windows 365 Link: دستگاهی برای دنیای ابری
29 / 08 / 1403
علائم بدسکتور بودن هارد
28 / 08 / 1403
هارد آبی وسترن چه کاربردی دارد؟
27 / 08 / 1403
بهترین هارد اینترنال بازار
26 / 08 / 1403
معرفی 3 برند معروف و پرفروش هارد اکسترنال
24 / 08 / 1403
راهنمای جامع رفع مشکل Raw شدن هارد اکسترنال
21 / 08 / 1403
چگونه هارد اکسترنال را ریکاوری کنیم؟
20 / 08 / 1403
چگونه هارد اکسترنال را به گوشی وصل کنیم؟
سبد خرید