تصویر بنر 18 ماه ضمانت برای محصولات موبایل تصویر بنر 18 ماه ضمانت برای محصولات کامیپوتر

راهنمای قدم به قدم ارتقاء هارد لپ تاپ به SSD

تاریخ انتشار

انتشار توسط خرید هارد از فروشگاه اینترنتی امارات رایان

04 / 10 / 1402

راهنمای قدم به قدم ارتقاء هارد لپ تاپ به SSD

راهنمای قدم به قدم ارتقاء هارد لپ تاپ به SSD

ممکن است اخیرا متوجه شده باشید که لپ تاپ شما در اجرای برنامه ها یا یادآوری اطلاعات کمی کند است. یا به هر دلیلی هارد دیسک قدیمی (HDD) در لپ تاپ شما دیگر پاسخگوی نیازهای شما نیست. در این شرایط ارتقای هارد لپ تاپ به درایو SSD بهترین گزینه است.

نسل جدید درایوهای SSD به دلیل سرعت بسیار بالاتر در مقایسه با هاردهای قدیمی مورد توجه قرار گرفته اند. علاوه بر سرعت بالا، قابلیت اطمینان بیشتر در این درایوها به دلیل عدم استفاده از قطعات مکانیکی حساس به ضربه مانند هارد دیسک باعث شده است امروزه از SSD برای ذخیره اطلاعات مهم و حساس به ویژه در مراکز اطلاع رسانی و ادارات و سازمان ها استفاده شود. بودن

یکی دیگر از مزایای این درایوها این است که به دلیل سرعت بالاتری که دارند، با کمک آن ها سرعت فراخوانی برنامه ها و بازی ها بیشتر می شود و حتی برای بوت شدن سیستم عامل عملکرد بهتری دارند. بنابراین در بسیاری از کامپیوترها و لپ تاپ های جدید از SSD به عنوان درایو نصب سیستم عامل استفاده می شود.

اما در یک لپ تاپ معمولی و میان رده چگونه هارد دیسک را به SSD ارتقا دهیم؟ در این مقاله می خواهیم با روش تعویض هارد لپ تاپ با SSD آشنا شده و نکاتی را در مورد آن توضیح دهیم. اگر شما هم قصد خرید SDD و جایگزینی HDD قدیمی خود را دارید، با ما همراه باشید.


پیش نیازهای ارتقاء هارد لپ تاپ به SSD

اولین قدم برای تعویض هارد دیسک لپ تاپ با درایو SSD بررسی قابلیت تعویض هارد دیسک در لپ تاپ است. اگر از طریق یک پنل قابل جابجایی در پشت یا پایین لپ تاپ به هارد دیسک خود دسترسی دارید، فرآیند ارتقاء لپ تاپ خود به SSD نسبتاً ساده است.

اما اگر اولترابوک دارید یا لپ تاپ شما به راحتی به هارد دسترسی ندارد (مثلاً پنل پشتی لپ تاپ آب بندی شده است) موضوع متفاوت است و باید به دفترچه راهنمای لپ تاپ خود مراجعه کنید. دستورالعمل نحوه دسترسی به هارد دیسک

نکته دیگری که باید قبل از ارتقا هارد لپ تاپ خود به SSD بررسی کنید، فرم فاکتور درایو است. باید مطمئن شوید که هارد لپ تاپ فضای کافی برای نصب SSD دارد. اکثر لپ تاپ ها دارای درایوهای 2.5 اینچی هستند، اما نوت بوک های قابل حمل ممکن است از هارد دیسک های 1.8 اینچی استفاده کنند.

همچنین، درایوهای 2.5 اینچی ممکن است دارای ضخامت‌های متفاوتی مانند 7 میلی‌متر یا 9.5 میلی‌متر و رابط‌های SATA یا IDE متفاوتی باشند که معمولاً از سال 2008 یا قبل از آن در لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شد.

اکثر لپ تاپ ها از درایوهای SATA 2.5 اینچی استفاده می کنند، اما باید دفترچه راهنمای لپ تاپ یا مشخصات لپ تاپ خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که یک SSD با اندازه و رابط مناسب برای آن وجود دارد.

بعد از اینکه از قابلیت ارتقا هارد لپ تاپ به SSD مطمئن شدید، نوبت به آماده سازی پیش نیازها برای تعویض هارد لپ تاپ با درایو SSD می رسد.


این پیش نیازها عبارتند از:

یک درایو SSD با اندازه و رابط مناسب. امروزه معمولا از درایوهای SSD 250 و 500 گیگابایتی استفاده می شود. اگر می خواهید ویندوز 10 یا 11 را روی سیستم خود نصب کنید، یک درایو با ظرفیت 500 گیگابایت پیشنهاد می شود.

جعبه تبدیل یا اتصال SSD به لپ تاپ. قبل از تعویض HDD لپ تاپ با SSD، لازم است درایو SSD خود را کلون کنید. فرآیند شبیه سازی به معنای شبیه سازی درایو SSD برای لپ تاپ و معرفی آن به سیستم عامل آن است. معمولا برای این منظور از هارد باکس های خارجی SATA با نسخه USB 3.0 استفاده می شود.

یک پیچ گوشتی کوچک برای باز کردن پانل

هارد اکسترنال جدا اگر فایل ها یا پوشه های بزرگی روی هارد دیسک فعلی خود دارید که در درایو SSD جا نمی شوند، توصیه می شود آنها را به یک هارد اکسترنال جداگانه منتقل کنید. همچنین از تمامی فایل های مهم خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و آنها را روی هارد اکسترنال ذخیره کنید.

آماده سازی هارد دیسک فعلی برای فرآیند شبیه سازی

برای جایگزینی HDD لپ تاپ با SSD، ابتدا باید هارد دیسک فعلی خود را کلون کنید. به این منظور:

ابتدا از تمامی فایل ها و سیستم فایل هارد دیسک خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. با وارد شدن به کنترل پنل می توانید تصویری از فایل سیستم خود در ویندوز 10 و 11 بسازید برای این منظور پس از ورود به کنترل پنل وارد پوشه System and Security شده و به قسمت Save بک آپ فایل های خود با File History بروید.

در منوی سمت چپ، گزینه System Image Backup را انتخاب کنید تا یک کپی تصویر از سیستم فایل و HDD ایجاد کنید. سپس نسخه پشتیبان را در هارد اکسترنال ذخیره کنید.

فرآیند شبیه سازی

پوشه های بزرگی را که نمی توان روی SSD ذخیره کرد منتقل کنید. به احتمال زیاد، هارد دیسک شما ظرفیت بیشتری نسبت به SSD دارد.

در این حالت، پوشه‌های بزرگ‌تری مانند پوشه‌های حاوی عکس‌ها، فیلم‌ها، بازی‌ها و اسناد شخصی خود را به یک هارد اکسترنال یا مکان دیگری منتقل کنید تا فضای کافی در درایو HDD برای کلون کردن به SSD آزاد شود. همچنین، فایل هایی را که دیگر نیازی ندارید از درایو HDD خود حذف کنید. فرآیند شبیه سازی SSD به فضای زیادی نیاز دارد، بنابراین تا جایی که می توانید فضای بیشتری را در هارد دیسک آزاد کنید.

اتصال SSD از طریق جعبه تبدیل و رابط USB

قبل از شبیه سازی هارد دیسک به SSD، باید SSD خود را از طریق جعبه های تبدیل و اتصال به لپ تاپ متصل کنید. همچنین می توانید از مبدل های USB به SATA استفاده کنید و سپس درایو SSD را با استفاده از کابل USB به لپ تاپ متصل کنید.

بعد، درایو SSD خود را مقداردهی اولیه کنید. اگر SSD روی سیستم با حرف درایو جدید نشان داده نشد، به ابزار Disk Management در محیط ویندوز بروید. سپس Create and format پارتیشن های هارد دیسک را انتخاب کنید.

در ابزار مدیریت دیسک، باید درایو SSD را به عنوان یک درایو جدید ببینید. اگر می‌گوید Not initialized روی درایو راست کلیک کرده و Initialize disk را انتخاب کنید.

سپس، اندازه پارتیشن درایو اصلی را به اندازه یا کوچکتر از SSD تغییر دهید. در ابزار مدیریت دیسک، بررسی کنید که آیا پارتیشن اصلی دیسک فعلی شما بزرگتر از SSD است یا خیر. (معمولا درایو C پارتیشنی است که ویندوز و برنامه های شما در آن نصب می شوند).

در غیر این صورت، باید پارتیشن را کوچک کنید تا این درایو و سایر پارتیشن های بازیابی سیستم کوچکتر از SSD باشند. بر روی پارتیشن سیستم عامل کلیک راست کرده و Shrink را انتخاب کنید.

در پنجره بعدی مقدار را در مقابل Enter the amount of space to shrink in MB بر اساس ظرفیت SSD خود تغییر دهید. با این کار اندازه پارتیشن اصلی کاهش می یابد و بقیه فضا بدون تخصیص باقی می ماند.

نگران نباش! در طول فرآیند شبیه سازی، نرم افزار شبیه سازی اندازه پارتیشن مورد نظر را به درستی تغییر می دهد و فضای اضافی را به پارتیشن اصلی در SSD شما اختصاص می دهد. حال باید سیستم خود را ریستارت کنید تا مطمئن شوید که پارتیشن مورد نظر قبل از شبیه سازی آماده است.


هارد دیسک را کلون کنید

اکنون زمان کلون کردن هارد دیسک به SSD است. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:

نرم افزار شبیه سازی دیسک را نصب کنید. ما EaseUS Todo Backup Free را توصیه می کنیم که برای استفاده شخصی رایگان است، دارای یک رابط کاربر پسند است و همچنین انتقال به SSD را بهینه می کند.

درایوهای مبدا و مقصد را در نرم افزار شبیه سازی انتخاب کنید. در EaseUS Todo Backup، گزینه Clone را از منوی اصلی انتخاب کنید. مراحل را برای انتخاب هارد دیسک منبع (HDD) و مقصد (SSD) دنبال کنید.

توجه داشته باشید که هنگام انتخاب درایو مقصد باید تیک گزینه Optimize for SSD را بزنید. این شانس شما را برای بوت شدن از SSD پس از فرآیند شبیه سازی افزایش می دهد.

روی Next کلیک کنید و دوباره درایوهای مبدا و مقصد را بررسی کنید، سپس گزینه Proceed را انتخاب کنید تا فرآیند شبیه سازی آغاز شود. در صفحه بعد، می توانید درایو منبع را با SSD خود مقایسه کنید.

همانطور که در زیر می بینید، EaseUS به طور خودکار درایوهای اندازه های مختلف را با استفاده از فضای تخصیص نیافته در درایو فعلی شما تنظیم می کند.

در این صفحه تیک گزینه Shut down computer when theoperation را بزنید. فرآیند شبیه سازی معمولاً حدود 45 دقیقه طول می کشد و پس از آن سیستم خاموش می شود.


جایگزینی هارد دیسک لپ تاپ با درایو SSD

اکنون می توانید درایو HDD قدیمی را حذف کرده و SSD را به صورت فیزیکی روی لپ تاپ نصب کنید. به این منظور:

لپ تاپ را خاموش کنید و پنل پشتی را باز کنید. برای اطمینان، باتری لپ تاپ را جدا کنید. کابل برق و هر کابلی که به HDD متصل است را جدا کنید. همچنین پیچ های نگهدارنده هارد دیسک را در جای خود باز کنید. هارد دیسک را با زاویه 30 تا 45 درجه نگه دارید و آن را به عقب بکشید.

درایو SSD جدید را در محل مناسب نصب کنید. مراحل نصب درایو SSD برعکس مراحل حذف درایو HDD است. یعنی ابتدا درایو را با زاویه مناسب در محل نصب قرار داده و فشار دهید.

سپس پیچ های مهار را ببندید و کابل های آن را وصل کنید. در نهایت پیچ های پنل پشتی لپ تاپ را ببندید.

در نهایت لپ تاپ را روشن کرده و با SSD سیستم را بوت کنید. در این مرحله باید تشخیص درایو SSD توسط سیستم را بررسی کنید. اگر لپ تاپ شما به طور معمول بوت می شود و همه برنامه ها و تنظیمات خود را دقیقاً مانند قبل می بینید، همه چیز به خوبی پیش رفته است.

به عنوان آخرین آزمایش، باید مطمئن شوید که ویندوز درایو شما را به عنوان SSD می شناسد. برای جستجوی یکپارچه سازی فشرده، کلیدهای Win+S را فشار دهید و Defragment را انتخاب کنید و درایوهای خود را بهینه کنید. در پنجره Optimize Drives، درایو شما باید به عنوان یک درایو حالت جامد فهرست شود.


حرف پایانی

در این مقاله به طور مفصل به نحوه ارتقای هارد لپ تاپ به SSD پرداختیم. اگرچه درایوهای SSD نسبت به هارد دیسک ها قیمت بیشتری دارند، اما مزایای بسیاری که ارائه می دهند، به ویژه از نظر سرعت بهبود یافته سیستم، بیش از این هزینه است.

همانطور که مشاهده کردید، جایگزینی هارد دیسک لپ تاپ با درایو SSD چندان پیچیده نیست و نیاز به دانش خاصی ندارد. تنها قسمت چالش برانگیز این کار، فرآیند کلون سازی HDD به SSD است که با کمک نرم افزارهای مخصوص به راحتی انجام می شود و تنها کافی است درایوهای مبدا و مقصد را با دقت انتخاب کنید و منتظر بمانید تا برنامه کار خود را انجام دهد!

پس از اتمام فرآیند کلونینگ و نصب درایو SSD در لپ تاپ، بررسی کنید که درایو SSD توسط سیستم شناسایی شده باشد. اگر همه چیز خوب پیش برود، اکنون یک درایو SSD پرسرعت دارید که تجربه کار در محیط ویندوز و اجرای برنامه های مختلف را لذت بخش تر می کند.


خرید هارد SSD

شما می توانید برای خرید انواع هارد SSD با بهترین قیمت و نازل ترین خدمات پس از فروش به وب سایت امارات رایان مراجعه کنید.

نماد دسته بندی

جدیدترین مقالات بلاگ

30 / 08 / 1403
معرفی مینی پی‌سی مایکروسافت Windows 365 Link: دستگاهی برای دنیای ابری
29 / 08 / 1403
علائم بدسکتور بودن هارد
28 / 08 / 1403
هارد آبی وسترن چه کاربردی دارد؟
27 / 08 / 1403
بهترین هارد اینترنال بازار
26 / 08 / 1403
معرفی 3 برند معروف و پرفروش هارد اکسترنال
24 / 08 / 1403
راهنمای جامع رفع مشکل Raw شدن هارد اکسترنال
21 / 08 / 1403
چگونه هارد اکسترنال را ریکاوری کنیم؟
20 / 08 / 1403
چگونه هارد اکسترنال را به گوشی وصل کنیم؟
سبد خرید