تفاوت هارد داخلی و اکسترنال چیست؟
انتشار توسط خرید هارد از فروشگاه اینترنتی امارات رایان
28 / 09 / 1402
تفاوت هارد داخلی و اکسترنال چیست؟
امروزه همه افراد برای ثبت اطلاعات خود از وسایل ذخیره سازی مختلفی استفاده می کنند که مهم ترین آنها هارد دیسک است. هارد دیسک ها از نظر قابلیت حمل به دو دسته کلی هارد دیسک های داخلی و اکسترنال تقسیم می شوند. اما شاید برای شما این سوال پیش بیاید که تفاوت هارد داخلی و اکسترنال چیست؟ یا هر کدام از این هارد دیسک ها برای چه کاری مناسب هستند؟ برای یافتن پاسخ این سوالات تا پایان این مقاله با ماه همراه باشید.
هارد اینترنال چیست؟
قبل از بررسی تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال بهتر است هر یک از این نوع هارد ها و ویژگی های آنها را به درستی بشناسید. هارد اینترنال در انواع کامپیوتر، لپ تاپ، کنسول بازی و ... موجود است.
تلویزیون های هوشمند، دوربین های فیلمبرداری، گیرنده های تلویزیون و غیره حتی ممکن است یک هارد دیسک داخلی داشته باشند. انواع اطلاعات مانند فیلم، عکس، اسناد، فایل های صوتی و ... را می توان در هارد دیسک داخلی ذخیره کرد.
این نوع هارد به دلیل قرار گرفتن در داخل دستگاهی مانند کامپیوتر به هارد داخلی معروف است.
معمولا کاربران می خواهند به سرعت و بدون محدودیت به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند. از طرفی دستگاه هایی مانند رایانه که برای اجرا به سیستم عامل نیاز دارند باید دارای حافظه داخلی باشند تا سیستم عامل روی آن نصب شود. به همین دلیل هارد داخلی را حافظه اصلی می نامند.
هارد اینترنال از قبل به کامپیوتر و سخت افزارهای مختلف داخل آن متصل است، بنابراین نیازی به صرف زمان برای اتصال هارد داخلی به کامپیوتر نیست. معمولا هاردهای داخلی به خصوص در دستگاه های امروزی ظرفیت های بالایی برای ذخیره اطلاعات دارند.
بنابراین از مهم ترین مزایای هارد داخلی می توان به ظرفیت بالای ذخیره سازی، دسترسی آسان به اطلاعات، ارزان بودن و سرعت قابل قبول اشاره کرد.
از طرفی عیب اصلی این نوع هارد دیسک ها این است که قابل حمل نبودن، اندازه آنها در مقایسه با فلش مموری ها بزرگتر است و در صورت خرابی، عیب یابی آنها مشکل است.
هارد اکسترنال چیست؟
گاهی اوقات لازم است فایل ها و اسنادی که به صورت روزانه مورد استفاده قرار نمی گیرند یا فضای زیادی را در هارد داخلی کامپیوتر اشغال می کنند به فضای ذخیره سازی جداگانه منتقل کنید. این هارد ها به هارد اکسترنال معروف هستند و از نظر ابعاد و اندازه تقریباً با هاردهای داخلی یکسان هستند.
هارد اکسترنال معمولا برای پشتیبان گیری از فایل های مهم یا عکس ها و فیلم های حجیم استفاده می شود. برای دسترسی به فایل های ذخیره شده در هارد اکسترنال، باید آن را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کنید. این هارد دیسک ها اغلب از طریق کابل و پورت USB متصل می شوند.
البته برخی از دستگاه ها مانند تلویزیون های جدید، کنسول های بازی و ... دارای پورت USB نیز هستند و با اتصال هارد اکسترنال به آن ها می توانید به محتویات هارد دسترسی پیدا کنید. با این تفاوت که چنین دستگاه هایی فقط برخی از فایل های پشتیبانی شده را باز می کنند.
ویژگی اصلی هارد اکسترنال قابل حمل بودن آن است. شما می توانید فایل های مهم خود را به این هارد دیسک منتقل کرده و در هر کامپیوتر دیگری آپلود کنید. از نظر ظرفیت ذخیره سازی، هارد اکسترنال با هارد دیسک های داخلی امروزی برابری می کند.
اما قیمت هارد اکسترنال بسیار بالاتر از هارد داخلی با همین ظرفیت است. همچنین سرعت دسترسی به محتویات هارد اکسترنال به دلیل انتقال کابلی کمی کمتر از هارد داخلی است.
تفاوت هارد داخلی و اکسترنال چیست؟
تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال را می توان از جنبه های مختلف بررسی کرد.
در این بخش به بررسی این تفاوت ها می پردازیم:
سرعت
از نظر سرعت دسترسی به اطلاعات، برنده رقابت بین هارد داخلی و اکسترنال قطعا هاردهای داخلی هستند. این نوع هارد ها به دلیل اتصال به مادربرد کامپیوتر که مستقیماً از طریق پورت SATA یا PCIe انجام می شود، به راحتی قابل دسترسی هستند.
شما می توانید تنها با چند کلیک بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود به اطلاعات هارد دیسک دسترسی پیدا کنید. در واقع خود سیستم عامل کامپیوتر بر روی هارد اینترنال نصب می شود، بنابراین با کار در یک محیط سیستم عامل مانند ویندوز، دائما در حال تبادل اطلاعات با هارد داخلی هستید.
همچنین در مورد هارد دستگاه دوربین مداربسته یا کنسول های بازی به راحتی می توانید به محتوای رسانه ای و یا انواع بازی ها دسترسی داشته باشید. دلیل این مشکل سرعت بالای بارگذاری اطلاعات در هارد داخلی است.
تفاوت هارد دیسک داخلی و خارجی توانایی حرکت
همانطور که از نام هارد اینترنال و اکسترنال مشخص است محل قرارگیری هارد اینترنال در داخل دستگاه مانند هارد کامپیوتر یا لپ تاپ است در حالی که هارد اکسترنال محل خاصی ندارد و قابل حمل
بسیاری از کاربران به دلیل این ویژگی از هارد اکسترنال به عنوان یک حافظه قابل جابجایی استفاده می کنند، به خصوص آنهایی که دائماً برای شغل خود در سفر هستند.
گنجایش انبار
اگرچه امروزه هارد دیسک های داخلی با ظرفیت های بالا پیشرفت زیادی کرده اند، هارد های اکسترنال با همان سرعت اما با سرعت کمتری در حال توسعه هستند.
به عنوان مثال، امروزه هارد دیسک های داخلی 10 ترابایتی برای سیستم های امنیتی و دستگاه های DVR موجود است. اما هارد اکسترنال 10 ترابایتی هم ابعاد بزرگی دارد و هم به راحتی در بازار پیدا نمی شود.
تفاوت هارد دیسک داخلی و خارجی دسترسی به اطلاعات
از نظر سهولت دسترسی به اطلاعات قطعا برنده هارد اینترنال است! هارد اکسترنال ابتدا از طریق یک رابط USB به کامپیوتر متصل می شود. دوم اینکه درایور هارد اکسترنال باید روی کامپیوتر نصب شده باشد تا توسط سیستم عامل شناسایی شود.
در نهایت دسترسی به محتویات هارد و کپی کردن آن ها در کامپیوتر و بالعکس با سرعت کمتری نسبت به هارد داخلی انجام می شود.
امنیت
از نظر امنیت، هارد اکسترنال ترجیح داده می شود. اول اینکه هارد اکسترنال همیشه همراه شماست، از طرفی به دلیل جدا بودن می توانید هارد یا روی برخی فایل های مهم را رمزگذاری کنید تا دسترسی دیگران به آن محدود شود. در عمل، هارد اکسترنال یک دستگاه شخصی در نظر گرفته می شود.
در حالی که هارد اینترنال با هر وسیله دیگری داخل کامپیوتر است و هر شخصی می تواند به اطلاعات آن دسترسی داشته باشد. مگر اینکه رمز عبوری برای کامپیوتر یا لپ تاپ خود تعریف کرده باشید.
تفاوت هارد دیسک داخلی و خارجی از نظر قیمت
تفاوت هارد داخلی و اکسترنال از نظر قیمت قابل بررسی است. در بازار امروزی هاردهای اینترنال قیمت کمتری نسبت به هاردهای اکسترنال با ظرفیت های برابر دارند. دلیل این مشکل مکانیسم ساده تر ساخت هارد دیسک داخلی است.
هارد اکسترنال باید در برابر ضربه های ناشی از این اتصال به دلیل اتصال و قطع مداوم کامپیوتر و لپ تاپ مقاوم باشد در حالی که هارد داخلی این مشکل را ندارد.
از طرفی هاردهای اکسترنال بیشتر در معرض ضربه، فشار فیزیکی و ضربه های قوی هستند، بنابراین باید مقاومت بیشتری داشته باشند به همین دلیل قیمت بالاتری دارند.
بازیابی اطلاعات
تفاوت بین هارد دیسک داخلی و خارجی را می توان در پیچیدگی فرآیند بازیابی اطلاعات مشاهده کرد. بازیابی اطلاعات هارد داخلی معمولاً زمان بیشتری می برد و پیچیده تر است.
این موضوع به دلیل مکانیزم نصب داخلی این نوع هارد در داخل دستگاه های مختلف است که باید توسط کارشناس باز شده و هارد خارج شود. اما در مورد هاردهای اکسترنال چنین مشکلی وجود ندارد و تنها با اتصال هارد به کامپیوتر می توانید اطلاعات هارد را با کمک نرم افزارهای بازیابی بازیابی کنید.
تفاوت هارد دیسک داخلی و خارجی زندگی مفید
تفاوت هارد دیسک داخلی و اکسترنال عمر مفید آنهاست. از این نظر، هاردهای اکسترنال معمولا عملکرد بهتری دارند. اگرچه هاردهای اکسترنال بیشتر در معرض آسیب فیزیکی هستند، اما به دلیل مکانیزم ساخت و ساز مقاوم تر، عمر طولانی تری دارند. همچنین به طور کلی بازیابی اطلاعات و تعمیر هارد اکسترنال راحت تر از داخلی است.
حرف پایانی
به عنوان نتیجه نهایی، تفاوت بین هارد دیسک داخلی و اکسترنال دقیقاً همان چیزی است که از نام آن پیداست: هارد دیسک داخلی در داخل دستگاه قرار می گیرد، در حالی که هارد اکسترنال در خارج از دستگاه قرار دارد.
هارد اینترنال دارای مزایای مختلفی از جمله ظرفیت ذخیره سازی بیشتر، سهولت در پارتیشن بندی و محافظت در داخل دستگاه می باشد. در مقابل، اکسترنال ها قابل حمل هستند، نیازی به پارتیشن بندی ندارند، و اغلب می توانند اشتراک فایل بین دستگاه ها را تسهیل کنند.
انتقال داده ها با یک هارد دیسک داخلی سریعتر است، در حالی که معمولا دسترسی به اطلاعات از یک هارد دیسک خارجی بیشتر طول می کشد. هارد اینترنال ارزانتر است اما در مقایسه با هارد اکسترنال عمر بیشتری دارد.
بنابراین در بررسی تفاوت هارد داخلی و اکسترنال به این نتیجه می رسیم که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. تصمیم گیری برای خرید هر یک از این هارد دیسک ها به شما بستگی دارد و به استفاده شما بستگی دارد.
خرید هارد دیسک
شما می توانید برای خرید انواع هارد اینترنال و اکسترنال با بهرتین قیمت و نازل ترین خدمات پس از فروش به وب سایت امارات رایان مراجعه کنید.