چرا مودم بخرید؟ پارت یک
انتشار توسط خرید هارد از فروشگاه اینترنتی امارات رایان
18 / 10 / 1402
چرا مودم بخرید؟ پارت یک
دستگاه های الکترونیکی معمولاً عمر محدودی دارند. عملکرد این تجهیزات معمولاً پس از دو تا چهار سال کاهش می یابد و معمولاً قبل از رسیدن به 10 سال به پایان می رسد. مودم ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین باید هر چند سال یکبار آنها را تعویض کنید.
اما چگونه می توان فهمید که زمان تهیه یک مودم جدید فرا رسیده است؟ در این مقاله ده دلیل اصلی برای تعویض مودم قدیمی را ارائه خواهیم داد. قطعا اگر عمر مودم فعلی شما بیش از 7 سال بوده و یا اتصال به اینترنت غیرممکن بوده و یا با مشکل مواجه شده است نوبت به تعویض مودم رسیده است.
با این حال، اگر مودم شما تنها چند سال از عمرش گذشته است و هنوز کار میکند، آن را تعویض کنید فقط در صورتی که بتوانید مودم جدیدی با ویژگیهای بهتر از جمله سرعت، برد و امنیت تهیه کنید. هنگامی که یک مودم جدید خریداری می کنید، احتمالاً ویژگی های جدیدتری مانند مدیریت پیشرفته کاربر و امکان اتصال دستگاه های بیشتری به شبکه خانگی خود دریافت خواهید کرد.
قبل از تعویض مودم قدیمی، ابتدا بررسی کنید که مودم جدید نیازهای شما را برآورده کند تا در هزینه اضافی صرفه جویی نکنید! همچنین، با تماس با پشتیبانی ISP، مطمئن شوید که ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنتی) شما از نسخه DOCSIS مودم پشتیبانی می کند.
علاوه بر این، اگر می خواهید انتخاب بهتری داشته باشید، تست سرعت اینترنت را روی چندین دستگاه متصل به مودم خود اجرا کنید. در نهایت مشخصات دستگاه فعلی خود را با مدل های جدیدتر موجود در بازار مقایسه کنید تا مطمئن شوید محصول خریداری شده جزو جدیدترین مدل های بازار است.
با این توضیح مختصر، نگاهی می اندازیم به مهم ترین دلایلی که باعث می شود تصمیم به خرید یک مودم جدید بگیرید.
توجه: مودم های خانگی معمولاً سه فناوری در یک دستگاه هستند، یعنی مودم، روتر و نقطه دسترسی. با این حال، در این مقاله از عبارت مودم استفاده می کنیم تا درک آن را برای خواننده آسانتر کنیم.
4دلیل برای خرید مودم جدید
در این بخش، 4دلیل اصلی برای تعویض مودم را شرح می دهیم:
1. مودم روشن نمی شود
اتصال به اینترنت با استفاده از مودمی که روشن نمی شود غیرممکن است. با این حال، مودمی که روشن نمی شود لزوماً مودم خراب نیست. قبل از اینکه تصمیم به خرید یک مودم جدید بگیرید، مطمئن شوید که سیم برق و آداپتور مودم شما درست و به درستی وصل شده است.
خرابی آداپتور نیز می تواند دلیل روشن نشدن مودم باشد. برای اطمینان، آداپتور مودم خود را روی مودم دیگری با همان مشخصات ولتاژ تست کنید. اگر مشکل از آداپتور مودم است، می توانید بدون نیاز به تعویض مودم، یک آداپتور جدید با هزینه بسیار کمتر خریداری کنید.
البته دقت کنید که آداپتور جدید از نظر ولتاژ و جریان خروجی دقیقاً مشابه آداپتور قبلی باشد. در غیر این صورت ممکن است به محض وصل شدن دستگاه، مدارهای داخلی مودم را بسوزاند.
از طرف دیگر، اگر تعویض آداپتور مودم باز هم جواب نداد، با یک تکنسین مشورت کنید. در برخی موارد می توانند برد الکترونیکی مودم را ریست کرده یا تعمیر اولیه آن را انجام دهند، اما احتمال موفقیت بسیار کم است و ممکن است نیاز به خرید یک مودم جدید داشته باشید.
2. اتصال به اینترنت برقرار نیست
ساده ترین راه حل زمانی که اتصال اینترنت شما قطع می شود این است که مودم خود را از برق بکشید، چند ثانیه صبر کنید و دوباره آن را وصل کنید. این فرآیند باعث می شود حافظه کش مودم پاک شود و تنظیمات آن از حافظه دائمی فراخوانی شود.
اما اگر پس از چندین بار خاموش و روشن شدن همچنان اتصال اینترنت برقرار نشد چه باید کرد؟ خب، مشکل احتمالا جدی تر است.
باید سایر دلایل نرم افزاری و سخت افزاری رایج را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکل مودم است. در اینجا چند راه حل برای این منظور وجود دارد:
آ. اتصال اینترنت را در چندین دستگاه مختلف بررسی کنید
اگر حداقل یکی از دستگاه ها به اینترنت متصل باشد، مودم شما کار می کند و باید تنظیمات آن را بررسی کنید تا ببینید آیا محدودیتی وجود دارد یا خیر. برای مثال تنظیمات فایروال دستگاه و مودم خود را بررسی کنید.
تنظیمات VPN یا DNS سفارشی نیز می تواند اتصال شما را مختل کند. در صورت امکان، تنظیمات مودم و دستگاه خود را به حالت پیش فرض بازنشانی کنید.
ب چراغ های مودم خود را چک کنید
اکثر مودم ها حداقل دو نشانگر دارند: یکی برای اتصال به اینترنت و دیگری برای اتصال خط ADSL. اگر نشانگر خط ADSL سبز است، اما چراغ اینترنت خاموش یا قرمز است، احتمالاً مشکل از تنظیمات مودم است. به عبارت دیگر می توانید با پیکربندی مودم مشکل را حل کنید.
اما اگر نشانگر خط ADSL روشن نیست، با ISP خود تماس بگیرید. ممکن است مشکل بیشتر باشد و از طرف شما نباشد یا تنظیمات تخصیص پهنای باند خط شما توسط ISP تغییر کرده باشد و نیاز به بررسی داشته باشد.
پ. با کابل اترنت وصل شوید
معمولا همه مودم ها دو راه برای اتصال به اینترنت دارند، یکی از طریق وای فای و دیگری از طریق کابل اترنت. گاهی اوقات تنظیمات وای فای به هم می خورد و اتصال اینترنت قطع می شود. از طرف دیگر، ممکن است تداخل سیگنال وجود داشته باشد، یا ممکن است کانال خیلی شلوغ باشد، به خصوص اگر از کانال فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده می کنید.
بسیاری از دستگاه ها، از مانیتور گرفته تا تلویزیون های هوشمند، از طریق این محدوده فرکانس ارتباط برقرار می کنند. تمامی سیگنال های موجود در این کانال می توانند اتصال اینترنت از طریق مودم را مختل کنند. برای اطمینان از اینکه مشکلی در این زمینه وجود ندارد، می توانید کامپیوتر یا لپ تاپ خود را از طریق کابل اترنت به مودم متصل کنید.
اگر از طریق اترنت به اینترنت دسترسی دارید، وارد داشبورد مودم خود شوید و تنظیمات WiFi را بررسی کنید. همچنین اگر مودم و سایر دستگاه های شما از آن پشتیبانی می کنند، در محیط داشبورد به باند فرکانسی 5.0 گیگاهرتز سوئیچ کنید. در این صورت امکان تداخل سیگنال کمتر خواهد بود.
همچنین می توانید یک تقویت کننده سیگنال برای تقویت امواج مودم نصب کنید تا دستگاه های مختلف بدون مشکل با آن ارتباط برقرار کنند. نصب برنامه تحلیلگر وای فای همچنین می تواند به شما کمک کند تا میزان تقویت سیگنال را با کمک یک تقویت کننده تخمین بزنید.
3. قطعی متوالی اتصال به اینترنت
قطع های متوالی اتصال به اینترنت ممکن است نشانه ای از مشکل در مودم شما باشد. اگر اتصال اینترنت شما برای چند دقیقه همچنان قطع می شود، باید همان روش قسمت قبل را دنبال کنید، یعنی قبل از اینکه به این نتیجه برسیم که مودم نیاز به تعویض دارد، دلایل دیگر را بررسی کنید.
در این بخش دلایلی را که نشان می دهد مشکل مربوط به خود مودم است ، بررسی خواهیم کرد:
آ. کمبود منابع فیزیکی
مودم ها رایانه های کوچکی هستند که برای یک هدف خاص طراحی شده اند. مانند رایانه ، یک مودم دارای پردازنده ، رم و ورودی و خروجی است. همچنین در هر مودم یک سیستم عامل وجود دارد که وظیفه دست زدن به بسته ها و مسیریابی را بر عهده دارد.
همانطور که باز کردن برنامهها و برگههای مرورگر میتواند سرعت کامپیوتر شما را کند کند، اتصال بیش از حد دستگاهها به یک مودم میتواند بار سیستم عامل را انباشته کرده و باعث خرابی آن شود. بسته به طراحی، مودم های قدیمی می توانند تا چهار یا هشت اتصال همزمان را پشتیبانی کنند.
با گنجاندن دستگاه های متصل به مودم مانند کامپیوتر، گوشی هوشمند، تبلت، تلویزیون و ... می توانید مشخص کنید که منابع موجود مودم محدود است یا خیر.
برای اطمینان، برنامه های تست سرعت را روی رایانه و تلفن خود اجرا کنید. سپس تمام دستگاه های خود را به جز یکی از مودم جدا کنید و دوباره تست سرعت را انجام دهید. اگر بهبود قابل توجهی در کیفیت اتصال اینترنت خود مشاهده کردید، احتمالاً مودم شما منابع لازم برای پاسخگویی به همه دستگاه ها را تمام می کند.
ب گرم شدن بیش از حد
تمام وسایل الکتریکی مقداری گرما تولید می کنند. طبیعی است که مودم شما کمی گرم باشد، اما اگر گرمای آن سوزاننده و آزاردهنده تلقی شود، مشکل جدی است. از وجود تهویه در محل نگهداری مودم اطمینان حاصل کنید و همچنین بررسی کنید که مسیرهای جریان هوا در داخل قاب مودم توسط گرد و غبار یا سیم و کابل مسدود نشده باشد.
افزایش گرمای قسمت های داخلی مودم می تواند عملکرد و اتصال به اینترنت آن را تحت تاثیر قرار دهد. انتقال مودم به مکان خنک تر با تهویه خوب ممکن است مشکل را حل کند. اگر برد الکترونیکی مودم همچنان به گرم شدن ادامه دهد، ممکن است خازن های رگلاتور آن سوخته و عمر مودم شما در واقع به پایان برسد.
برای جلوگیری از این مشکل، از یک تکنسین کمک بگیرید. این افراد می توانند خازن هایی را که مستعد سوختن هستند شناسایی کرده و در صورت امکان آنها را تعویض کنند.
پ. پیکربندی DHCP نادرست
Dynamic Host Configuration Protocol یا به اختصار DHCP، یک پروتکل پیکربندی مودم است که به ISP ها اجازه می دهد آدرس های IP را برای مدت زمان محدودی، معمولاً 24 ساعت، به مودم ها اختصاص دهند.
به این ترتیب آنها می توانند تعداد زیادی از کاربران را با تعداد محدودی آدرس IP مدیریت کنند زیرا همه کاربران همیشه آنلاین نیستند.
هنگامی که IP اختصاص داده شده منقضی می شود، ISP به طور خودکار آن را تمدید می کند یا یک IP متفاوت به مودم شما اختصاص می دهد. با این حال، اگر به دلایلی دستگاه شما نتواند آدرس IP جدید را دریافت کند، اتصال اینترنت از طریق مودم قطع خواهد شد.
معمولاً با جدا کردن مودم و وصل مجدد آن پس از چند ثانیه، مشکل برطرف می شود زیرا مودم یک آدرس IP جدید درخواست می کند. با این حال، اگر این مشکل به طور مکرر رخ می دهد، مودم شما ممکن است برای دریافت یک آدرس IP جدید به دلیل اتصالات زیاد که تمام منابع آن را مصرف می کند با مشکل مواجه شود.
د سیستم عامل قدیمی
اگر هیچ یک از راه حل های بالا جواب نداد، به وب سایت سازنده مودم خود بروید و به دنبال نسخه به روز شده سیستم عامل یا سیستم عامل باشید. گاهی اوقات خطاهای نرم افزاری باعث از کار افتادن اتصال اینترنت می شود که با به روز رسانی مودم این مشکل برطرف می شود.
بسته به مدل و برند مودم، آپدیت فریمور معمولاً با دانلود نسخه جدید و آپلود آن در داشبورد مودم انجام می شود. برای مودم های خاص، دستورالعمل های انجام این کار را می توان در دفترچه راهنما یا در وب سایت سازنده پیدا کرد.
برای این کار ممکن است نیاز به اتصال از طریق کابل اترنت داشته باشید زیرا اتصال Wi-Fi معمولاً روند به روز رسانی را طولانی تر می کند.
این موارد تنها بخشی از از دلایل خرید مودم جدید است. در مقالات بعدی بیشتر در این باره توضیح خواهیم داد.
خرید مودم
شما می توانید برای خرید انواع مودم و روتر و تجهیزات شبکه با بهترین قیمت و نازل ترین خدمات پس از فروش به وب سایت امارات رایان مراجعه کنید.